Dolar 34,0783
Euro 38,0674
Altın 2.833,55
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Filistin, İsrail’in Gazze Ablukası ve Batı Şeria İşgaline Başkaldırdı

Filistin, İsrail’in Gazze Ablukası ve Batı Şeria İşgaline Başkaldırdı
8 Ekim 2023 08:57
64
A+
A-

Hamas’in silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayı, İsrail’e baskın yaptı. 300 İsrail askerini öldürdü, 100’ünü rehin aldı. İsrail savaş ilan etti. Gazze’ye hedef gözetmeden bomba yağdırdı.

08.10.2023-

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayı, İsrail’e karşı “Aksa Tufanı” isimli bir saldırı başlattı. Gazze’den yola çıkan direnişçiler, sabah saatlerinde deniz, hava ve karadan İsrail içlerine sızdı. Saat 04’te startı verilen sızma, 6.00’da fırlatılmaya başlayan 5 bin füze ile saldırıya dönüştü. Üç saat içinde 14 yerleşim biriminde kontrol sağlayan Filistinli savaşçılar 300 İsrail askerini öldürüp 100 kadarını da  rehin aldı.

Gazetemize konuşan bir Hamas yetkilisi, bu saldırı için iki yıla yakın süredir hazırlandıklarını ve bu çalışmalardan birkaç isim dışında Hamas yönetiminin de bilgisi olmadığını söyledi. Hamas, İsrail’in Mescid-i Aksa provokasyonlarına son vermesi, Filistinli esirlerin serbest bırakılması ve Gazze ablukasının kaldırılmasının bundan sonraki süreçte ön şartları olacağını vurguladı.  Yedekleri orduya çağıran Netanyahu yönetimi “Demir Kılıçlar Operasyonu”nu başlattı. Gazze’ye yoğun bombardıman başlatan İsrail Oordusu sivilleri hedef aldı. 232 kişi şehit olurken 1.610 Filistinli de yaralandı.

gazze
İşgalci İsrail, Gazze’de birçok sivil yerleşim alanı hedef aldı. Şehir karanlığa gömüldü.

ÜST DÜZEY KOMUTANLAR REHİN ALINDI

Hamas kanadı, gazetemize yaptığı özel açıklamada, MOSSAD tarafından tuzağa çekildikleri yönündeki açıklamaları “komplo teorisi” olarak yorumladı. Artık tüm seçeneklerin masada olduğunu kaydeden Hamas yöneticisi “Saldırı planı ve hazırlıklar büyük bir gizlilik içerisinde yapıldı. İsrail tarihin en ağır darbesini aldı. İhtiyaç hâlinde 2 milyon nüfuslu Gazze topyekûn bir biçimde savaşa dâhil olabilir. MOSSAD ajanları, general ve albay rütbeli çok sayıda asker rehin alındı. MOSSAD farklı taktiklerle uyutuldu” dedi.

Filistinli araştırmacı Muin Naim, İsrail’e tarihin en büyük hezimetini yaşattıklarını belirterek, İsrail yönetiminin kibrine yenildiği tespitinde bulundu ve yaşananları şöyle özetledi:

Netanyahu daha birkaç ay önce ‘Yapay zekâ ve Pegasus casus ağı ile Filistinli grupların her hareketini izliyoruz ve yapabileceklerini biliyoruz’ demişti. Saat 6.00’da başlayan füze sağanağında başta Tel Aviv olmak üzere bütün işgal şehirleri hedef aldı. Bu füzelere karşı bir defa daha Demir Kubbe etkisiz kaldı. Yine Gazze çevresindeki duvara ek bir de elektrik duvar ördüler. Bu İsrail kalkanları ilk anda iflas etti ve sızma başarılı oldu.

 

Yine kan gölü! Filistin-İsrail çatışması savaşa dönüştü

“TEHDİTLERDEN KORKMUYORUZ”

Filistinli aktivist Muhammed Mişniş, İsrail’in yaptığı tehditlerden korkmadıklarını söyledi. Baskının, 50 yıl önceki Yom Kippur savaşının başlangıç günü gerçekleştiğine dikkat çeken Mişniş “İsrail’in bundan önceki yaptıklarından daha büyük katliamlara girişme ihtimali yüksek. Ancak Netanyahu hâlen tartışılan ve halkı tarafından protesto edilen biri. Ayrıca orduda isyan durulmadı. Şu an 200 bin yedeği silah altına alma girişimi başlattı. Direniş cephesi, aylarca sürecek bir savaşa bile hazır. Çünkü kaybedecek hiçbir şeyimiz yok’ dedi. Filistinli gazeteci Muhammed Ebu Tagiya da “Dünyayı ve özellikle Netanyahu’yu tahriklere son vermesi konusunda uyardık.  Bu baskınla Filistin tarihi değişti. İsrail ne yaparsa yapsın bu utancı taşıyacak. Gazze’yi yerle bir etseler de sonuç değişmeyecek” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.