Dolar 34,0724
Euro 38,0724
Altın 2.832,80
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Türk İş Dünyası Ekonomide Atılan Yeni Adımları Değerlendirdi

Türk İş Dünyası Ekonomide Atılan Yeni Adımları Değerlendirdi
8 Ekim 2023 08:48
61
A+
A-

Türk iş dünyası ekonomide atılan adımlardan memnun. Yürütülen çalışmaları yerinde bulan sektör temsilcileri, rota ve pusulanın belli olduğuna işaret ederek, bu yol haritasıyla başarının kaçınılmaz olduğunu söylüyor.

08.10.2023-

SABRIN SONU SELAMET

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın: OVP hedefinde olduğu gibi enflasyonla mücadele ederken bir yandan da büyümeye devam etmemiz gerekiyor. İstihdamın korunması, piyasaların işleyebilmesi açısından bu husus önemli. Bunun için de sanayicilerimizin ve ihracatçılarımızın finansmana erişimi konusunda cazip kaynaklar sağlanmalı. Bütün bunlarla birlikte Hazine ve Maliye politikalarımızın çok daha sağlıklı olacağını göreceğiz ve sabrın sonunda selamete erişeceğiz.

ROTA DA PUSULA DA DOĞRU

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç: Bir yandan enflasyonu tek haneye düşürecek adımlar planlanırken, diğer yandan üretimi, ihracatı ve istihdamı destekleyecek selektif politikalar gündeme alınmış durumda. Küresel ekonominin yavaşlama sürecine girdiği bir dönemde, Türkiye ekonomisi için gelecek üç yılın yüzde 4.5’lik ortalama büyümesi, bir istikrar programı için örnek başarı olacak. Elimizde artık doğru rota ve gemiyi bu rotanın varış limanına götürecek bir pusula var. Bundan sonraki iş, engelleri aşıp kararlılıkla yolumuza devam etmektir. OVP’nin, uygulanması ekonomide öngörüyü artırdıkça, olumlu geleceği satın alarak hem fiyatlama davranışları daha rasyonel olacağından kurda ani dalgalanma hem de kur geçişkenliği azalacaktır.

DEPREME RAĞMEN BÜYÜME

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı: Ekonomi politikalarında olabildiğince öngörülebilir ve şeffaf bir döneme geçilmesi, hem reel sektör beklentileri hem de algının doğru yönetilmesi adına memnuniyet verici. Kahramanmaraş merkezli depremin sarsıcı etkisine karşın yılın ilk çeyreğinde yüzde 3.9 büyüyen Türkiye ekonomisi, ikinci çeyrekte de yüzde 3.8 büyüyerek şoklara karşı güçlü direncini teyit etmişti. Ekonomimizin pozitif büyüme alışkanlığının önümüzdeki dönemde de devam edeceğine, enflasyonla daha kararlı ve etkin mücadele etmek için atılan adımların da orta ve uzun vadede mutlaka meyvesini vereceğine inanıyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.